Jednorožčí cheesecake!

autor: Honza - 3.12. 2021

Začala zima a s ní odešla kvalita nabízeného ovoce. Zahrada nám ho přestala nabízet úplně a v obchodech ho sice seženeme, ale mnohdy bez charakteristické chutě, kterou umí ovoci dodat jen námi milované sluníčko.

Pokud nejste Maruška a nemáte ve svém chytrém telefonu kontakt na dvanáct měsíčků, musíte se naučit ve zdobení dezertů improvizovat. Jednou z možností, jak dezerty dozdobit je lyofilizované ovoce, které si zachová 90% svých původních vlastností.

Další možností je ovoce mražené, které sice nezachová svůj tvar, ale barva umí také čarovat. Jak vidíte na fotce, tak i bez čerstvého ovoce můžete dezert udělat zajímavým. Jelikož je cheesecake nepečený, je jeho příprava velmi jednoduchá. Můžete využít svůj oblíbený recept, nebo hodit voko sem.

Jediné co k tomu dodám je, že je lepší mít smetanovou hmotu řidší než obvykle, aby se hmota krásně spojila a vzniklo toto duhové kouzlo. Jsem zvyklý do dezertu dávat jeden ztužovač krémů, ale tady jsem použil radši dva.

Pokud již máte připravený korpus, tak si smetanovou směs rozdělíte na dvě části a jednu z nich obarvíte romixovaným ovocem. Pak už jen po dvou naběračkách naléváte hmotu na střed dortové formy a střídáte barvy. Na závěr protáhnete na několika místech hmotu od kraje do středu pomocí špejle a je hotovo.

Dezert po zatuhnutí nakrájíte a návštěva jen žasne.

Kategorie:

Čtěte také

Čajoví medvídci

26.10. 2021

Je ráno a já se ohlížím za dny svého dětství. Za okny padalo barevné listí a děda přikládal do kamen.... celý článek